Waarom Hippische BHV voor de professionals in de paardensport?
Hippische BHV is een op maat gemaakte BHV-training gericht op de professionals die actief zijn in de paardensport (hippische sector). Wanneer mensen de paardensport beoefenen of bezig zijn met de dagelijkse verzorging van paarden en pony's kunnen er ongelukken of blessures ontstaan.
Als FNRS-lid bent u in bezit van het Veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. In het handboek van SVP staat het volgende vermeld omtrent de bedrijfshulpverlening: “Elke certificaathouder is verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Het door de Arbowet voorgeschreven aantal bedrijfshulpverleners dient op de accommodatie aanwezig te zijn. Organisaties die volledig draaien op vrijwilligers hoeven niet over een BHV-er te beschikken. Dit moet wel als er minimaal 1 werknemer in dienst is.”
De meeste hippische ondernemers hebben werknemers in dienst en dienen dus te beschikken over werknemers die een geldig BHV diploma hebben.
Binnen de hippische sector is het belangrijk dat de BHV-er ook op een specifieke noodsituatie kan reageren. Zo is de aanpak van een stal ontruiming anders dan het ontruimen van de kantine.
Daarom is het van belang dat je een cursus volgt bij een organisatie die verstand heeft van de hippische sector.
BHV cursus organiseren
Als hippische ondernemer heb je het druk en kun je het personeel niet makkelijk inplannen. Daarom kan het volgen van een BHV cursus ervoor zorgen dat het personeelsplanning in de war wordt gebracht. BHV-hippischesport verzorgt voornamelijk in-company BHV cursussen. Vraag naar de voorwaarden info@bhv-hippschesport.nl
Blended learning (e-learning & praktijkdag)
Praktijktrainingen die ondersteund worden met e-learning zijn effectief en aantrekkelijk. Tijdens de contactmomenten behandelt de trainer de theorie niet meer uitgebreid omdat de cursisten dit vooraf aantoonbaar hebben voorbereid. De voorbereiding vindt plaats met tekst, beeldmateriaal, film, oefentoetsen en meer.
Voordelen
✓ De cursist is korter van de werkvloer omdat de voorbereiding in eigen tijd gebeurt.
✓ De voorbereiding kan op eigen tempo plaatsvinden.
✓ Tijdens de praktijktraining blijft er meer tijd over om te oefenen en praktijktraining het verantwoord vinden om zelfstandig hulp te kunnen verlenen.
Geslaagd, en dan?
Bij e-learning gaat het over de kennis van de cursist. Dit wordt aan het einde van het online theoriegedeelte getoetst. Bij de praktijktraining gaat het over het beheersen van vaardigheden.
Als de kennis en de vaardigheden met een voldoende worden beoordeeld, ontvangt de deelnemer een diploma voor Bedrijfshulpverlener hippische sector.
Bij BHV-hippischesport vinden we het belangrijk dat zowel de trainer als de cursist na het volgen van de e-learning en praktijktraining het verantwoord vinden om zelfstandig hulp te kunnen verlenen.
BHV-hippischesport is een handelsnaam van AllroundBHV en staat ingeschreven onder KVK nummer 82533172