Welkom bij BHV-hippischesport

Hippische BHV is een op maat gemaakte BHV-training gericht op de professionals die actief zijn in de paardensport (hippische sector). Wanneer mensen de paardensport beoefenen of bezig zijn met de dagelijkse verzorging van paarden en pony's kunnen er ongelukken of blessures ontstaan. Het is belangrijk dat medewerkers op paardenbedrijven weten hoe zij kunnen handelen bij deze incidenten.


In Nederland zijn maatregelen op het gebied van bedrijfshulpverlening wettelijk verplicht voor bedrijven. Veiligheid op de werkvloer kan namelijk van levensbelang zijn. BHV-hippischesport draagt bij aan een veilige omgeving door goede veiligheidscursussen op maat en locatie aan te bieden. BHV-hippischesport is NEN-EN-ISO/IEC 17024:2012 gecertificeerd. Toepassingsgebied BHV / Acute Zorg .

Onze Training Omvat:

EHBO voor Mens en Paard:
Leer essentiële EHBO-vaardigheden die zijn afgestemd op zowel menselijke hulpverlening en hulpverlening aan paarden en honden. Ontwikkel expertise in het herkennen en adequaat reageren op noodsituaties.


Evacuatievaardigheden:

Begrijp en oefen veilige evacuatieprocedures voor zowel mensen als paarden, met specifieke aandacht voor stallen en hippische omgevingen.


Brandveiligheid in de Hippische Sector:
Verdiep je in preventieve maatregelen en effectieve brandbestrijdingstechnieken die zijn afgestemd op paardenstallen en gerelateerde faciliteiten.


Communicatie en Coördinatie:
Leer hoe je effectief communiceert in noodsituaties, coördineert met hulpdiensten en een gestroomlijnde respons mogelijk maakt.


Realistische Scenario's en Simulaties:
Oefen met levensechte scenario's die specifiek zijn voor de hippische sector, waardoor je team voorbereid is op diverse noodsituaties.

BHV-Plan op Maat:
Ontwikkel een BHV-plan dat naadloos aansluit op de behoeften van jouw paardenbedrijf, met aandacht voor specifieke risico's en bedrijfsspecifieke kenmerken.


Samenwerking met Lokale Hulpdiensten:
Creëer een solide samenwerking met lokale hulpdiensten, waardoor de respons op noodsituaties geoptimaliseerd wordt.


Risicobeoordeling voor de Hippische Sector:
Verkrijg inzicht in de specifieke risico's die de hippische omgeving met zich meebrengt en implementeer strategieën om deze risico's te minimaliseren.


Bij ons staat veiligheid voorop, zowel voor de mensen als de dieren. Onze ervaren instructeurs bieden niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse werkzaamheden.


Neem vandaag nog contact met ons op om meer te ontdekken over hoe onze training jouw team kan voorbereiden op een veilige en doeltreffende respons in noodsituaties binnen de hippische sector.   info@bhv-hippischesport.nl

BHV-hippischesport is een handelsnaam van AllroundBHV